maanantai 27. huhtikuuta 2015

Tulinen salsa/tortillakastike tuoreista raaka-aineista.

Erittäin maukas tortillakastike tuoreista raaka-aineista, ilman säilykkeitä. Tortillojen kanssa syödessä, todella hyvä raikas tuoreiden vihannesten ja hedelmien maku, mitä chili korosti mahtavasti. Tällä alla olevalla ohjeella tulisuus on aika lailla samaa luokkaa, kun kaupan valmiit kastikkeet. Heti valmistuksen jälkeen erittäin tulista. Pari tuntia kun kastike on oleentunut, niin tulisuus laskee huomattavasti.
Tuoreet raaka-aineet
Tuoreet raaka-aineet



Ainekset: 


  • 2 kpl isoja paprikoita 
  • 2 kpl iso omenaa 
  • 2 kpl isoja porkkanoita 
  • 2 kpl Isoa sipulia 
  • 3 kpl valkosipulin kynsiä 
  • 5 kpl red habanero 
  • 2 kpl cayenne 
  • 1 kpl jalapeno 
  • 1/2 desiä sokeria 
  • 4 teelusikallista suolaa(merisuola) 
  • 5 desiä vettä(lisää tarpeen mukaan) 


Raaka-aineet + vesi kattilaan, ei vielä chiliä. Perään sauvasekoitinta.
Kattilassa
Kattilassa



Chilit sekaan ja lisää sauvasekoitinta. Itse silppusin kaikki, ennen keittämistä, mutta jälkikäteen ajatellen niitä olisi varmaan kannattanut ensin vähän keittää, niin olisi ollut pehmeämpiä silputa.
Chilit sekaan
Chilit sekaan



Sokeri ja suola sekaan ja keitetään tunnin verran miedolla lämmöllä. Jos näyttää liian paksulta, nii lisää vähän vettä. Jos taas näyttää siltä, että on liian ohutta, niin keittele miedolla lämmöllä, niin kauvan, että ylimääräinen vesi höyrystyy pois.
Valmis tortillakastike
Valmis tortillakastike




Tortillakastiketta tuli heti kerralla vuodeksi. Pakastin 1dl annoksissa loput, pakkaseen tuli 17 pussia.
Pakastusvalmiina
Pakastusvalmiina


Aineita voi aika vapaasti muokata oman maun mukaan. Olen kuullut käytettävän myös veden tilalla puoliksi viinietikkaa, mutta en itse käyttänyt. eikä se mielestäni tuohon olisi sopinutkaan. Raaka-aineiden silppuamiseen ei välttämättä ole sauvasekoitin paras vaihtoehto, mutta sillä minä tein. Hyvä yleiskone tai tehosekoitin voi olla myös hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti